Cigales

Appellationen Cigales är ett område som ligger strax norr om Rueda i provinsen Castilla y León. Vingårdarna ligger på 750 meters höjd och har med sin näringsfattiga, sandiga och kalkstensrika jordmån och kontinentala klimat med Atlantvindar som drar in från nordväst, de heta dagarna och kalla nätterna, alla förutsättningar för att få härligt mogna druvor med en spännande syra.

Här har man odlat vin sedan 900-talet då klostermunkarna utvecklade vinodlingen och förfinade tekniken för att göra vin för eget bruk. Under 1800-talet då vinlusen utplånade vinodlingarna i Bordeaux fick området ett uppsving genom en ökad export till grannlandet. Idag  är Cigales mest känt för sina fantastiska roséviner gjorda på Tempranillo, eller Tinta del País som den heter här, samt Garnacha.

Frågar du oss är det just här i Cigales man hittar det bästa spanska rosévinet där solmogna bär och jordgubbsdoft är ledord! Vårt rosévin Gorgorito Rosado – en härlig, somrig, fräsch rosé med en vackert körsbärsröd färg och sötaste etiketten, förföriskt god och perfekt att njuta av under den vackra svenska våren och sommaren.

Cigales

Vinproducenter

 Instagram Eletheria

 Nyhetsbrev

 Vinprovningar och kurser

 Eletheria  Sharing Moments

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år.

Ja jag är över 25 år. Jag vill gå vidare!