Casajús NIC

Casajús NIC

NIC är Casajús flaggskepp och är gjort på druvor från en och samma vingård på 1,5 hektar. Namnet är ett ömhetstecken tillägnat José Albertos och Leonors två barn Nicolas och Catalina.

Resultatet är ett mästerverk, ett av de bästa vinerna i regionen, en symfoni i kvalitet och hantverk och så här sa Neal Martin om 2009 års årgång av NIC:

97 Points - Wine Advocate, February 2013

"The 2009 Casajus NIC is the top wine, sourced from a single 1.5 hectare plot that yielded less than 2,500 kilogram per hectare (NIC, by the way, is the abbreviation of Nicolas and Catalina, Jose Alberto’s children.) It is raised in new 500-liter Allier barrels over 18 months. It has a very intense nose of raspberry, fresh strawberry, maraschino and blood orange that effortlessly embraces the oak. The palate is medium-bodied with svelte, succulent tannins, the oak playing a complementary role (in my opinion, the use of larger barrels moderating their influence.) It is struck through with outstanding acidity and wonderful minerality toward the finish. It shimmers in the mouth: so much purity you want to cry. It may be eye-wateringly expensive, but it is one of Ribera del Duero’s finest wines. Drink 2014-2025." -Neal Martin

Doft och smak

En vackert mörk körsbärsröd färg. Intensiv, härlig doft av mogna hallon, färska jordgubbar och söta körsbär. Generös och fyllig smak av röd mogen frukt med drag av blodapelsin inbäddat i chokladiga ekfat. Fylligt med ännu yviga tanniner, djupa mineraltoner och en mycket lång eftersmak.

Årgång 2010
Namn Casajús NIC
Producent Bodegas J.A. Calvo Casajús
Produkttyp Rött vin - torrt
Vinmakare José Alberto Calvo Casajús
Land Spanien
Klassificering DO Ribera del Duero
Restaurangpris 689 Kr. (551 Kr.)
Artikelnummer 10CJ3-3
Volym 750 ml
Förpackning / kork helflaska / naturkork
Antal per kolli 4
Druvor 100% Tempranillo (Tinta del Pais)
Passar till Grillat kött, vilt, mustiga köttgrytor och lagrad ost
Serveringstemperatur 14-16ºC
Total produktion 4250 flaskor
Vinstockar planterade 1920
Jordmån Sand och lera
Höjd över havet (m.ö.h) 850
Produktionsmetod Konventionell
Skördemetod Manuell
Framställning Maceration, fermentering och lagring sker i 500 L franska ekfat under ca 24 månader.
Lagringspotential 2015 - 2025
Alkohol 14,5% vol.
Övrigt - Årgång 2010 93 poäng TWA
- Årgång 2009 97 poäng TWA

 Instagram Eletheria

 Nyhetsbrev

 Vinprovningar och kurser

 Eletheria  Sharing Moments

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år.

Ja jag är över 25 år. Jag vill gå vidare!