Lar de Sotomayor Vendimia Seleccionada

Lar de Sotomayor Vendimia Seleccionada

Årgången 2010 blev klassad som något av de bästa i La Riojas historia – ett otvivelaktigt ”Excelente”! En något svalare växtsäsong än normalt, med lite längre mognadsperiod gav en behaglig och harmonisk druvutveckling, intensitet och fruktighet med något mindre alkohol.

Visst är det något visst med Rioja! Alla har åsikter om Rioja viner! Vi med! Och Lar de Sotomayor är verkligen något att bli hänryckt över! Detta vin är ett klart uttryck för vart det moderna Rioja är på väg. Ett vibrerande, förföriskt vin som tillför klass i ditt glass och elegans till ditt dukade bord. En blend av framförallt Tempranillo med en gnutta Graciano och Mazuelo som bidrar med elegans och kvalitet. En hedonistisk upplevelse - till ett enastående pris!

Så här säger The Wine Advocate:

A blend of 90% Tempranillo, 5% mazuelo, and 5% Graciano from 40 to 56 year old vines, it is aged in new and second year French oak for 16 months. It offers an intriguing bouquet of dark plum, black fruit, strawberry jam and fennel that is very controlled and well defined. The palate is soft and supple on the entry with a crisp, focused mouthfeel, light tannins, and a finish of red currant and raspberry fruit.

Robert Parker´s Wine Advocate

Doft och smak

En fyllig och intensiv rubinröd färg. Doften är stor och fruktig av mörkröda plommon, jordgubbssylt och torkad viol med drag av mjölkchokladiga ekfat. En underbart harmonisk och fyllig smak av mogna, mörka plommon, syltiga blåbär och söta björnbär. Smaken är förförisk och komplex med bra syra, spännande mineraltoner och silkeslena tanniner som avslutas i en excellent balanserad eftersmak. Ett fynd!

Årgång 2010
Namn Lar de Sotomayor Vendimia Seleccionada
Producent Bodegas Domeco de Jarauta
Produkttyp Rött vin - torrt
Vinmakare Luis Luna och José Domeco
Land Spanien
Klassificering DOCa La Rioja
Restaurangpris 93 Kr. (74 Kr.)
Artikelnummer 10BDJ3-1
Volym 750 ml
Förpackning / kork helflaska / naturkork
Antal per kolli 12
Druvor 90% Tempranillo, 5% Graciano, 5% Mazuelo
Passar till Nöt, grillade fläskkotletter, ugnsstekt lamm, mustiga grytor
Serveringstemperatur 16ºC
Total produktion 15 000 flaskor
Vinstockar planterade 1953 - 1968
Jordmån Lera och skiffer
Höjd över havet (m.ö.h) 510
Produktionsmetod Hållbart jordbruk
Skördemetod Manuell
Framställning Musten jäser i små rostfria ståltankar i ca 25 dagar. Lagras i 16 månader på nya och 2 år gamla franska ekfat. Vinet vilar i minst 6 månader på flaska innan det släpps till försäljning.
Lagringspotential 2020
Alkohol 13,5% vol.
Övrigt 91 poäng TWA

 Instagram Eletheria

 Nyhetsbrev

 Vinprovningar och kurser

 Eletheria  Sharing Moments

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år.

Ja jag är över 25 år. Jag vill gå vidare!