Pieza El Coll

Pieza El Coll

I detta lilla mästerverk, som får pris efter pris och lovorden haglar, har vinproducenten lagt ner sin själ i att återuppta och bevara olika lokala kloner av Garnacha i en biodynamisk miljö. Pieza El Coll är gjort på en coupage av Aragón – en lokal Garnacha - samt Cariñena och Monastrell, en magisk blend av druvor som vuxit under århundrade på Calatayuds sluttningar.

Fylligt, massivt och med en läcker komplexitet är nyckelorden för detta Garagevin som fått namnet efter den ena av de två vingårdarna i familjens ägo. Vinet är gjort på druvor från mer än 80 år gamla Garnacharankor som växer på de branta sluttningarna där det speciella mikroklimatet ger en långsammare och mer aromatisk mognad druva. Vingården odlas enligt lokal urgammal biodynamisk tradition med fokus på månens cykler och den naturliga och unika jästen från skalet.

Doft och smak

En underbart vacker mörkt rubinröd färg med violett glitter i kanten. Intensiv och generös doft av svarta vinbär, körsbär och viol på en bädd av vanilj, cederträ och choklad. Smaken är lyxigt fyllig med mogen frukt, choklad och kryddor. Fina, silkiga och prominenta tanniner med en fräsch syra avslutas i en perfekt balanserad mineraldriven, lång eftersmak.

Årgång 2014
Namn Pieza El Coll
Producent Pagos Familia Langa
Produkttyp Rött vin - torrt
Vinmakare César Langa
Land Spanien
Klassificering Calatayud
Restaurangpris 94 Kr. (75 Kr.)
Artikelnummer 10PFL3-1
Volym 750 ml
Förpackning / kork helflaska / naturkork
Antal per kolli 12
Druvor 50% Garnacha, 30% Cariñena, 20% Monastrell
Passar till En saftig köttbit, kyckling, mustiga köttgrytor eller lagrad ost
Serveringstemperatur 16-18ºC
Total produktion 60 000 flaskor
Vinstockar planterade 1933 för Garnacha och 1973 för Cariñena
Jordmån Sand, skiffer och sten
Höjd över havet (m.ö.h) 920-1010
Produktionsmetod Biodynamiskt (ej certifierad)
Skördemetod Manuell
Framställning Druvorna avstjälkas och går igenom en kort maceration följt av jäsning i ståltank. Pressning efter 20 dagars lagring sur lie. Lagring i 8-10 månader på franska och ungerska ekfat samt ca 6 månader i flaska. Vinet är ofiltrerat.
Lagringspotential 5 år
Alkohol 14,5% vol.
Övrigt - Guldmedalj Berliner Wine Trophy 2015
- Silvermedalj Best Grenache in the World

 Instagram Eletheria

 Nyhetsbrev

 Vinprovningar och kurser

 Eletheria  Sharing Moments

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år.

Ja jag är över 25 år. Jag vill gå vidare!